Sorgo – pełen garnek może nie aż tak zdrowy, ale bezglutenowy :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 głosów, średnia: 4,83 z 5)
Loading...

IMG_20141120_172253

Jako że mamy kolejny jesienny dzień, a wieczory są długie to mam dla was doskonały przepis na przepyszne danie na jeden garnek i patelnię, przy którym się nie narobimy, a nasycimy.

Ugotowanie namoczonego sorgo raczej nie powinno być wyzwaniem dla was, moi czytelnicy.

Więc przejdźmy od razu do dodatków. Rozgrzejmy masło na patelni, dodajmy do niego pokrojoną drobno cebulkę, brązowe pieczarki, oraz pomidorki. Całość dusimy aż cebulka się zeszkli, a pomidorki rozpłyną.

Później dodajemy ugotowane sorgo i przez chwilę grzejemy by przeszło smakiem. Zapewniam że będzie smakować.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Produkty, Przepisy, Wegetariańskie, Zbożowe i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Sorgo – pełen garnek może nie aż tak zdrowy, ale bezglutenowy :)

  1. smakosz pisze:

    reklama zasłania przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>