Kotleciki paszteciki – czyli mielone bezglutenowe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

IMG_20141120_172018

Udało mi się dziś kupić całkiem ładne mięsko, oczywiście pani ze sklepu musiała dorzucić swoje 3 grosze gdy poprosiłam by zmielić je 2 razy. Po trudnej garmażeryjnej batalii mogłam już spokojnie wrócić do domu i zająć się gotowaniem.

A więc zacznijmy od dodatków do mięska. Podsmażmy drobno pokrojone brązowe pieczarki, oraz cebulkę nie zapomnijmy też dodać wcześniej namoczonych suszonych pomidorków które również musimy pokroić. Smażyć należy tak długo, aż cebulka się zeszkli. Gotowe dodatki odstawiamy do ostygnięcia, a gdy już przestygną dodajemy je do mięska i mieszamy. Do mięsa trzeba również dodać trochę mąki ryżowej by móc uformować ładne i apetyczne kotleciki, które usmażymy na patelni. Podejrzewam że od tego momentu dacie już sobie radę sami, więc nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam SMACZNEGO KOCHANI.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Potrawy mięsne i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Kotleciki paszteciki – czyli mielone bezglutenowe

  1. Profile photo of cassperpoland cassperpoland pisze:

    Bardzo smaczne i zdrowe kotleciki, polecam zwłaszcza osobom na diecie bezglutenowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>