Papierowy szczupak z maniokiem. – czyli co w fasolce piszczy ;)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

IMG_20141030_115939

Składniki:
puszka zielonego groszku
fasolka szparagowa
szczupak
maniok
papier ryżowy
sól
pieprz
zioła dalmatyńskie
suszony lubczyk ogrodowy
Maniok obieramy ze skóry i gotujemy w osolonej wodzie aż zmięknie. Nieprzyprawionego szczupaka smażymy na patelni (UWAGA by ryba nie przyczepiła się do spodu patelni).
usmażoną rybkę odstawiamy do ostygnięcia. Wstawiamy fasolkę. Odsączony groszek wysypujemy z puszki do miski doprawiamy wyraziście solą, pieprzem, ziołami dalmatyńskimi, oraz lubczykiem. Używamy blendera lub widelca (w zależności od tego co mamy pod ręką) by rozgnieść groszek na gładką masę. Papier ryżowy moczymy, wkładamy do niego pastę z groszku, oraz rybę i zawijamy jak sajgonkę. Tak spreparowaną rybę smażymy.
Gdy maniok zmięknie kroimy go w paseczki i smażymy jak frytki.
Podajemy z wszelkiego rodzaju sosami :)

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania rybne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>