OrzeszQ – czyli Sałatka z kaszy, oraz paluszki z fety

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

10462955_10152637252038122_6664391360052582312_n

Czasami po obiedzie zostaje nam za dużo kaszy i nie wiemy co z nią zrobić. Mi pozostało sporo ugotowanej kaszy bulgur więc trochę zaimprowizowałam. Oto mój pomysł na obiadowy recykling.

Składniki:
ugotowana kasza bulgur
Sałata rzymska
kukurydza
groszek
kiełki fasoli mung
sezam
ser typu feta
starty parmezan
tempura
olej sezamowy
olej konopny
sól
lubczyk ogrodowy
pieprz
jajko
Ser typu feta kroimy w podłużne paski, maczamy w jajku i obtaczamy tempurze wymieszanej ze startym parmezanem. Smażymy krótko w oleju na złoty kolor i odkładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Kaszę mieszamy z kukurydzą, groszkiem, drobno podartą sałatą oraz kiełkami. Mieszamy olej sezamowy z olejem konopnym w proporcji 1:1. doprawiamy solą, pieprzem, oraz słuszną ilością lubczyku ogrodowego. Sałatkę zalewamy dresingiem i posypujemy obficie sezamem. Całość dokładnie mieszamy. I gotowe :)

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przepisy, Wegetariańskie, Zbożowe i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>