Ale pasztet! – czyli co zrobić z tym co zostanie po gotowaniu bulionu?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

Gotując bulion zauważyłam że poza marchewką nie mam co zrobić z pozostałymi składnikami. Więc jako osoba która nienawidzi marnowania jedzenia musiałam wymyślić sensowny i pyszny sposób na spożytkowanie tych resztek. Zatem gdy trafiło ci się że po gotowaniu bulionu zostały warzywa użyj wyobraźni lub skorzystaj z mojego sposobu na pyszny pasztet.

Mi zostały:IMG_20141201_155324

Por
natka pietruszki
natka selera
pietruszka
ugotowane udko kurczaka
ugotowana porcja rosołowa z królika

Cały trik polega na tym że wcale nie trzeba się napracować by zmienić to w pasztet. Oskub mięso z kości, dorzuć warzywa i użyj blendera. W krótką zyskasz pasztet, pamiętaj jednak by doprawić go po rozdrobnieniu. Po spróbowaniu będzie ci łatwiej ocenić ile soli i pieprzu potrzeba. A może ty użyjesz innych przypraw. To na prawdę zależy od ciebie jaki aromat będzie miał twój własny pasztet. Możesz go używać zarówno do kanapek, jak i do pasztecików szczecińskich – Na które przepis znajdziesz na mojej stronie. Możesz go również przełożyć do słoiczka i za pasteryzować, by użyć go później. Baw się jedzeniem, odkrywaj smaki!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Dania z resztek, Potrawy mięsne, Przetwory i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>