Pierożki z mąki kukurydzianej z brązową pieczarką

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

 

Jak szybko i prosto przygotować coś smacznego a przy tym bezglutenowego?

By zrobić ciasto nie potrzeba tak wiele:IMG_20141120_171722

– mąka kukurydziana
– drożdże
– sól

Wyrabiamy ciasto by miało konsystencję jak na pierogi. Wkładamy do środka dowolny farsz – ja skorzystałam z brązowych pieczarek, gdyż cenię je za ich wyrazisty smak. Nadziane pierożki wystarczy podsmażyć w głębokim oleju i można podawać.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Wegetariańskie i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Pierożki z mąki kukurydzianej z brązową pieczarką

  1. Pingback: Jak zrobić dobre pierogi – porady praktyczne | Smak Od Kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>